Annons
Annons

Recept på granskottslemonad

Testa att göra en läskande lemonad på granskott! Hos mig har några av granarnas skott gått för långt men vissa går fortfarande att plocka. Dom ska vara mjälla och ljusgröna, som på bilden. Fotot har amazing Emmy Lundström tagit.

Annons

img-13

Att ta granskott ingår inte i allemansrätten så fråga alltid markägaren om lov om du inte har en egen gran att ta av. Ta inte toppskottet då det hämmar granens tillväxt.

Recept:

1 liter späda granskott

1 citron

5 dl socker

1 liter vatten

30 g citronsyra

Lägg granskott och citron i en stor skål. För tydligare granskottssmak utelämna citronen. Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig och blanda därefter i citronsyran. Häll vätskan över granskotten och låt stå och dra i två-tre dygn. Sila bort skotten och slå upp koncentratet på flaskor. Blanda ut lemonaden med vatten och njut!

Kram Nika

 

Läs mer:

DELA (33)
PINNA (0)

nika-wahren

Hallå, jag heter Nika och är blomsterdesigner och stylist. Här får ni följa mig i blommornas och växternas värld. Jag kommer här dela med mig att tips, trix och inspiration både från min vardag och mitt jobb. Jag älskar alla årstider med allt vad det innebär med skiftningar i naturen, mat och häng. Möten med andra människor och musik gör mig glad! Vill du samarbeta med mig eller ha min blomsterexpertis så kan du maila mig på [email protected]Annons

Annons

Laddar