Annons
Annons

Körsbärspaj

Just nu dignar våra träd med körsbär så jag bestämde mig för att göra en paj.

Först gjorde jag en mördeg. Rör snabb ihop följande ingredienser och låt vila i kyl ca 30 min.

4 dl vetemjöl

200 gram smör

1 dl socker

1 st ägg

 

körsbärspaj (7 av 9)

Sen kärnade jag ur och kokade en kompott på körsbären. Kom på efterhand att det nog kanske hade varit enklare att koka körsbären och sen ta bort kärnorna. Anyway. Kompotten bestod av:

1 liter färska körsbär

1/2 dl socker

Citronsaft från en citron

Kardemumma och kanel efter smak. Jag tog ca 1/2 msk av båda.

Koka upp körsbären och sockret. Häll i potatismjölet som du har blandat ut i citronsaften i koket och rör tills det tjocknar.

körsbärspaj (4 av 9)

körsbärspaj (3 av 9)

Tryck ut pajdegen i en pajform och häll kompotten i och skjuts in i ugnen på 175° i ca en halvtimme.

körsbärspaj (5 av 9) körsbärspaj (6 av 9)

Obs, vakta den noga för små fingrar har svårt att stå emot!

körsbärspaj (8 av 9) körsbärspaj (9 av 9)

Avnjuts bäst med kaffe!

Kram Nika

Läs mer:

DELA (8)
PINNA (0)

nika-wahren

Hallå, jag heter Nika och är blomsterdesigner och stylist. Här får ni följa mig i blommornas och växternas värld. Jag kommer här dela med mig att tips, trix och inspiration både från min vardag och mitt jobb. Jag älskar alla årstider med allt vad det innebär med skiftningar i naturen, mat och häng. Möten med andra människor och musik gör mig glad! Vill du samarbeta med mig eller ha min blomsterexpertis så kan du maila mig på skilladflorals@gmail.com



Annons

Annons

Laddar